Spring til hovedindhold

Forslag

5G-teknologi til fremtidens beredskabskommunikation

Den 30. september 2024 deltog CFB’s FREBI-projekt (Fremtidens Beredskabskommunikation – Infrastruktur) i en workshop om private 5G-netværk. Workshoppen fremhævede 5G-teknologiens potentiale i forhold til private netværk, og der var fokus på adgang til frekvenser.

Antenne

Workshoppen blev afholdt af Klimadatastyrelsen i samarbejde med Dansk 5G Innovation Hub & Testbed samt Aalborg Universitet i København. 

CFB’s udstyr demonstrerede 5G-potentiale 

På workshoppen bidrog CFB ved at udlåne 5G-udstyr til at fjernstyre en mobil robot i en live-demo. Demonstrationen tydeliggjorde potentialet for beredskabernes brug af 5G-teknologi til mobile og lokale dækningsløsninger. Derudover demonstrerede TV2 Danmark indholdsproduktion via CFB’s private 5G-netværk. 

Behov for nomadisk anvendelse af frekvenser

Ligesom FREBI-projektet og beredskaberne har TV-medier og visse produktionsvirksomheder behov for nomadisk anvendelse af frekvenser (frekvenser, der kan benyttes de steder, hvor der er behov for det), for at kunne kommunikere under hændelser over hele landet. CFB udvikler i øjeblikket en netværksvogn, som kan sikre beredskaberne bredbåndskommunikation i "ø-drift", der kan fungere uafhængigt af kommercielle mobilnetværk. Med adgang til nomadisk anvendelse af frekvenser, vil det være muligt at oprette et mobilt 5G privat netværk fra en netværksvogn på et givent skadested. 

Videre arbejde 

CFB fortsætter samarbejdet med Klimadatastyrelsen og andre relevante aktører om at få udlagt det nye radiofrekvensbånd, så det tilgodeser så mange aktører som muligt, og så det styrker kritisk kommunikation ved beredskabshændelser. 

 

Du kan læse mere om FREBI-projektet her

Du kan hente vores Q&A for FREBI her

 

Pressekontakt

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Telefon 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

1. oktober 2024

Center for Beredskabskommunikation

REFAS erstatter TOAS-dokument

Når beredskaberne fremover skal orientere sig i retningslinjerne for den tværsektorielle kommunikation på SINE, skal de anvende REFAS (Retningslinjer for tværsektoriel anvendelse af SINE).

23. september 2024

Center for Beredskabskommunikation

Sikkerhedsnet.dk med nyt layout

Center for Beredskabskommunikation (CFB) har opdateret sikkerhedsnet.dk med nyt udseende og ny struktur med henblik på at gøre det nemmere for brugerne at navigere rundt på siden.

12. september 2024

Center for Beredskabskommunikation

CFB overføres til nyt Ministerium for Samfundssikkerhed og Beredskab

Regeringen oprettede den 29. august 2024 et nyt Ministerium for Samfundssikkerhed og Beredskab.