Spring til hovedindhold

Forslag

REFAS erstatter TOAS-dokument

Når beredskaberne fremover skal orientere sig i retningslinjerne for den tværsektorielle kommunikation på SINE, skal de anvende REFAS (Retningslinjer for tværsektoriel anvendelse af SINE).

REFAS erstatter TOAS-dokumentet.

Retningslinjer er uændrede
Der er er ikke foretaget ændringer i retningslinjerne for tværsektoriel SINE-kommunikation. Formålet med udarbejdelsen af det nye REFAS har været at præcisere nogle områder inden for brugen af SINE samt at formidle retningslinjerne på en mere tydelig og overskuelig måde for beredskaberne.

 

Du kan hente REFAS via dette link


Arbejdsgruppe under TOAS

Center for Beredskabskommunikation (CFB) har sammen med en arbejdsgruppe nedsat af TOAS udarbejdet det nye REFAS. Arbejdsgruppens udkast er efterfølgende blevet behandlet i TOAS og sendt i høring hos de danske beredskabsmyndigheder.

- Vi har haft et meget konstruktivt samarbejde med arbejdsgruppen, hvor vi har fået vendt og drejet mange aspekter inden for brugen af SINE. De gode drøftelser er nu mundet ud nogle retningslinjer, som beredskaberne gerne skulle finde det nemmere at navigere i, når de skal indhente viden om den tværsektorielle SINE-kommunikation, siger Lene Gisselø Maaløe, der er centerchef i Center for Beredskabskommunikation.

Arbejdsgruppen har været sammensat af repræsentanter for politiet, de kommunale redningsberedskaber, sundhedsberedskaberne, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen.

Læner sig op ad REFIL

Strukturen i REFAS læner sig op ad REFIL, der beskriver retningslinjerne for indsatsledelse, og som udgives af Beredskabsstyrelsen. Da mange beredskabsaktører er vant til at lave opslag i REFIL, har det været oplagt at opbygge det nye REFAS efter samme struktur. REFAS er bygget op omkring et hoveddokument med tilhørende bilag, som går i dybden med emner som skadestedssæt, netskitser og kommunikation i DMO.

 

I forbindelse med oprettelse af det nye Ministerium for Samfundssikkerhed og Beredskab vil der forventeligt skulle indarbejdes justeringer i REFAS, som følge af overførelse af sagsområder, herunder sager vedrørende SINE, jf. den kongelige resolution af 29. august 2024. Center for Beredskabskommunikation (CFB) vil løbende informere om eventuelle justeringer.

Spørgsmål eller kommentarer til REFAS kan stilles til CFB på kos-cfb@politi.dk.

Pressekontakt

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Telefon 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

4. oktober 2024

Center for Beredskabskommunikation

5G-teknologi til fremtidens beredskabskommunikation

Den 30. september 2024 deltog CFB’s FREBI-projekt (Fremtidens Beredskabskommunikation – Infrastruktur) i en workshop om private 5G-netværk. Workshoppen fremhævede 5G-teknologiens potentiale i forhold til private netværk, og der var fokus på adgang til frekvenser.

23. september 2024

Center for Beredskabskommunikation

Sikkerhedsnet.dk med nyt layout

Center for Beredskabskommunikation (CFB) har opdateret sikkerhedsnet.dk med nyt udseende og ny struktur med henblik på at gøre det nemmere for brugerne at navigere rundt på siden.

12. september 2024

Center for Beredskabskommunikation

CFB overføres til nyt Ministerium for Samfundssikkerhed og Beredskab

Regeringen oprettede den 29. august 2024 et nyt Ministerium for Samfundssikkerhed og Beredskab.