SINE dækker hele Danmark. Mange steder er dækningen så god, at man kan bruge radionettet indendørs med håndholdt radio. I resten af Danmark skal man enten gå udenfor eller bruge en vognradio, som sidder fastmonteret i en bil med en antenne på taget.

Teoretisk dækning

  • 99,5 % af Danmark har SINE-dækning med en vognradio fastmonteret i et køretøj og med antenne på taget.
  • 97,6 % af Danmark har håndholdt basisdækning.
  • I de 143 største byer er der skabt ekstra god dækning.
  • I alt vil 62 % af Danmarks landareal og 86 % af befolkningen have ekstra god dækning.

Dertil kommer en særlig del af SINE-nettet, som dækker luftrummet op til 500 meter - det såkaldte AGA-net (Air-Ground-Air). Med AGA-nettet kan forsvarets helikoptere af typen EH 101 og Fennec anvende SINE-radioer og kommunikere med beredskaberne på jorden.

Der er områder i Danmark, som kræver noget særligt for at være SINE-dækket. Det er fx Storebæltsforbindelsen, Øresundsforbindelsen, Limfjordstunnellen, Guldborgsundtunnellen, Københavns Metro og grænseområder. I disse områder er der fundet skræddersyede løsninger til SINE-dækning.

Tilbagefaldsdækning

Hvis en SINE-mast går ned, tager de nærmeste master over. I tilfælde af et længere strømudfald vil en række særligt beskyttede master være alene om at yde dækning. De vil sikre dækning i vognradio i 96 % af landet. Hvis der ingen dækning er, kan håndholdte radioer bruges som walkie talkier, der i et mindre geografisk område kan kommunikere indbyrdes - uden noget net. Det kaldes Direct Mode Operation - eller DMO. Desuden kan køretøjers vognradio bruges som gateway - en forbindelse mellem håndholdte radioer i DMO og SINE-nettet.

Hvis en mast går ned, og de nærmeste skal tage over, falder dækningen i området samtidig ét niveau - fra basis håndholdt dækning til vognradiodækning. I sådanne situationer vil man typisk kun kunne få forbindelse via en vognradio fastmonteret i et køretøj med udvendig antenne.